اسلام دینی برتر

اسلام دین عدالت ، برابری ، دفاع از حق مظلوم در برابر ظالم و ارزشهای والای انسانی است .

اسلام دینی برتر

اسلام دین عدالت ، برابری ، دفاع از حق مظلوم در برابر ظالم و ارزشهای والای انسانی است .

این وبلاک با هدف ترویج سبک زندگی اسلامی ایجاد شده است و تحت حمایت معنوی مدیریت روابط عمومی و قرارگاه فضای مجازی مرکز بسیج راه آهن میباشد.
کلمات کلیدی
پربیننده ترین مطالب
آخرین نظرات
  • ۱۵ شهریور ۹۵، ۱۴:۵۹ - محمد صالح
    عالیست

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۵ ثبت شده است

يكشنبه, ۲۷ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۴۷ ق.ظ

قرآن راهنمایی برای بهتر زیستن

 

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام محضر شما دوستان گرامی. در ابتدا اشاره میکنیم به آیات کریمه قرآن که خداوند منان ، آن را برای هدایت ما انسانها بر بهترین بنده خود محمد بن عبدالله نازل فرمود واو رابااینکه بی سواد وامی بود ولی به خاطر صداقت وامین بودنش  رسول خویش قرارداد تا اولاَ قدرت بی انتهای خود را به بندگان خود نشان دهد وبفهماند که با خواست واراده او یک انسان بی سواد هم  میتواند بخواند ثانیاَ زبان دهن بینان گمراه وساحران را ببنددکه نگویند او سواد دارد وهمه را (قرآن) از زبان خود می گوید وثالثاَبه وسیله وجود مطهر حضرتش ما انسانها راهدایت وراه رسم بهتر زیستن را بیاموزد.

خداوند در آیه های2و3و4و5سوره مبارکه بقره می فرماید:

(ذالِکَ الکِتاب لا رَیبَ فیه ،هُدیً لِلمُتَّقین.)

آن کتاب(قرآن) هیچ شکی در آن نیست ،راهنمای پرهیزگاران است.

(اُلُّذینُ یُؤمِنونُ بِالغُیبِ وَیُقیمُونَ الصَلاۀ وَ مِمَّارَزَقنَاهُم یُنفِقُون)

آنان که به غیب ایمان می آورند ونماز برپامیدارند و از آنچه روزیشان کرده ایم انفاق می کنند.

(وَالَّذینَ یُؤمِنُونَ بُمآاُنزِلَ اِلَیکَ وَمآ اُنزُلَ مِن قَبلِکَ وَبِالاخِرَۀِ هُم یُنفِقُون.)

وآنانکه آنچه به تونازل گردیده وآنچه پیش از تو نازل شده ،ایمان می آورند واینانند که به آخرت یقین دارند.

(اُولئِکَ عَلی هُدَّی مِن رَبِّهِم وَاُلئِکَ هُمُ المُفلِحُون.)

آنان بر هدایتی از پروردگار خویشند وهم ایشان رستگارانند.

مگر ما انسانها چقدر عمر میکنیم که همه عمر را به بطالت بگذرانیم ودیگر فرصت جبران عمر هدر رفته را بافرا رسیدن مرگ نداشته باشیم. هر انسانی یرای بهتر زندگی کردن و بهره بردن از لذاتی که خداوند برای او قرار داده تلاش میکند وسختی های زیادی را برای کسب خواسته هایش تحمل میکند چه بسا که بعضی ها برای رسیدن به امیال وآرزوهای خود دست به کارهایی ناپسند میزنند که حرام وارد زندگی خود کرده وخداوند را خشمگین از خود می سازند.

عزیزان من بهتر است از قرآن که سخنان گهر بار حضرت دوست و راه وروش زندگی ایده آلی که همه دنبال آنند مدد بجوییم وبا خدای خود عهد ببندیم که فقط اورا می پرستیم وازاو کمک می خواهیم وخود را تسلیم مشیت الهی می کنیم تا شاید مورد رحمت وعنایت بیکرانش قرار بگیریم .به فرمایش امام صادق (ع)که می فرماید:

خدایا رزق مرا وسیع گردان .عمرم را طولانی ومرا از کسانی قرار ده که دینت را یاری می کند وهنگام نعمت،دیگری را به جای من انتخاب نکن.(اصول کافی جلد4 صفحه334)

خداوند همه بنده هایش را دوست دارد وبه همه خیر میرساند.جای تأسف است که برخی ها وقتی در انجام کاری به موفقیت دلخواه نمی رسند به جای اینکه مشکل شکست وعدم موفقیت خود را ریشه یابی کنند ودر پی حل آن برآیند می گویند خداوند نخواست یا کمک نکرد .

خداوند در آیه 79سوره نسا می فرماید:

(ما اَصَابَکَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللهِ وَ مااَصَابَکَ مِنْ سیِّئَهٍ فَمِنْ نَفْسِکَ وَ اَرْسَلْنَاکَ لِلنَّاسِ رَسُولَاً وَکَفی بِاللهِ شَهیدا)

هر خیری به تو رسد از جانب خداست وهر بدی به تو رسد از جانب خود توست  وتورا به عنوان پیامبر برای (هدایت)مردم فرستادیم واین بس که خداوند گواه است.

قرآن کتاب حق،سخن حق،واز جانب حق برای هدایت ما نازل گردیده که همه موارد اعم ازارکان اسلام، ایمان،سیاست،اجتماعی ، اقتصادی ،احکام،علوم وفنون،قصه های تاریخی که باید از آنها عبرت گرفت و... آمده است.در آیه 105 سوره نساء خداوند بر پیامبر خویش محمد(ص)می فرماید:


(إِنَّا أَنْزَلْنا إِلَیْکَ الْکِتابَ بِالْحَقِّ لِتَحْکُمَ بَیْنَ النَّاسِ بِما أَراکَ اللَّهُ وَلاتَکُنْ لِلْخائِنینَ خَصیما)

همانا مااین کتاب را به حق بر تو نازل کردیم تا میان مردم طبق آنچه خدا به تونشان داده است حکم کنی وزنهار که مدافع خیانتکاران باشی.


.به فرمایش بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا ،کتاب الهی(قرآن) فراروی شماست امور مربوط به او ظاهرواحکامش فروزان ونشانه هایش خیره کننده وفرامین بازدارنده اش آشکار ودستورهایش واضح است.


۵ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۵ ، ۱۱:۴۷
رضا عظیم زاده
چهارشنبه, ۲۳ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۴۰ ق.ظ

حجاب وعفاف


سلام دوستان عزیز بازدید کننده:

با استعانت از خداوند منان ،خالق همه هستی و به استناد از آیات کریمه قرآن ،چند نکته ای اساسی در مورد حجاب وعفاف با شما عزیزان سخن می گویم.سخنانی که با خواندن وتعمق اندیشه در آن انسان را به خالق خویش نزدیکتر وآرامش روح وروان را بیشترمی سازد.بحث ما در مورد حجاب وعفاف است.

اگر انسان اندکی به چگونگی آفرینش خود که از چه چیزی خلق شده وچه کسی اورا از نیستی وعدم به بهترین شکل بوجود آورده اندیشه نماید ،خود را تسلیم اراده آفریدگارش می کند واورا ازجان ودل پرستش می نماید .آیات متعددی در مورد همین نکته که جنس آدمی چیست واز کجا وچگونه بوجود آمده درکتاب آسمانی خود داریم که من به چند آیه از آن اشاره می کنم.

خداوند در آیه کریمه 5(سوره حج )می فرماید:ای مردم "اگر در باره برانگیخته شدن شک دارید،ماشما راازخاک،سپس از نطفه،سپس ازلخته خونی،آنگاه از پاره گوشتی شکل یافته وشکل نیافته آفریدیم تا(قدرت خودرا)برای شما روشن سازیم،وآنچه رابخواهیم تا زمانی معین در رحم ها نگه میداریم آنگاه شمارا به صورت طفلی بیرون می آوریم تا بعد از مدتی به حد رشدتان برسیدو(دراین میان)برخی از شما میمیرد وبرخی به غایت سن می رسدآنچنان که هر چه آموخته فراموش کندو...

ونیز درمورد خلقت انسان به آیه هایی اشاره می نمایم تا دوستان خوب وحقیقت جوی من با مراجعه به قرآن ومطالعه آیات  به حقایقی برسند واجری جزیل از جانب خداوند سبحان عنایت ونسیبشان گردد.(سوره نسا آیه 1-سوره انعام آیه98-سوره اعراف آیه 189-سوره مومنون آیه 12و14-سوره روم آیه 20و21و54-سوره سجده آیه 7و9-سوره فاطر آیه11-سوره زمر آیه6-و...)

حال که فهمیدیم ازچه چیزی وچگونه وچه کسی ما را به بهترین صورت خلق نموده آیا نباید به او ایمان بیاوریم واورامالک خویش بدانیم و بپرستیم؟طبیعتا ما وقتی چیزی را بوجود می آوریم یا می سازیم یا بهای آن را پرداخت می کنیم خود را مالک تام الاختیار آن شیء میدانیم حال که خداوند حکیم ما را خلق نموده مالک ماست وتحت اراده و مشیت اوپیش میرویم وایمان به قدرت لایزال اومی آوریم باشد که ما رابه مسیری  که خود می خواهد هدایت نماید.آمین.

خداوند در سوره آل عمران آیه 193می فرماید:پروردگارا ما شنیدیم فرخوانده ای به ایمان،فرا می خواند که به پروردگارتان ایمان بیاورید،وایمان آوردیم ،با الها پس گناهان مارا ببخش وبیی هایمان را پوشیده دار ومارا با نیکان بمیران.

ونیز برای اطلاعات بیشتر وبهتر شما عزیزان به آیه هایی که در مورد ایمان آوردن به معبود یکتا نازل گریده اشره می نمایم .(بقره آیه 177و186و256و285-سوره آل عمران آیه 84و110و179و193-سوره نسا آیه135و162-سوره توبه آیه20-و...)

بازگشت همه موجودات به سوی خداست ودر دنیایی  دیگر از او در مورد اعمال وکردارش سئوال می پرسند .ما باید حساب وکتاب پس بدهیم .من از شما سئوال دارم" ایا اگر حقی از کسی خورده شده باشد ویا مورد ظلم کسی قرار بگیرد وشخص مظلم توانای گرفتن حق خود را ناشته باشد نباید کسی باشد که مظلوم را به حق خود برساند؟

قطعا اجر وپاداش اعمال نیک وخدا پسندانه وعذاب وسختی اعمال زشت وناپسند را درجهان آخرت از خداوندی که مارا آفریده ومی میراند وعادل روز جزاست خواهیم گرفت.

و اما خداوند انسان را از مرد وزن آفریدوبرای ادامه حیات از آن دو مردان وزنان زیادی را منتشر ساخت و برای بهتر زندگی کردن واستفاده از لذات دنیوی واحترام متقابل به همدیگرو مسائل رعایت روابط مرد وزن را آنگونه که شایسته یک انسان راستین وصداقت پیشه است در قرآن بیان فرمود که یکی از آنها رعایت حجاب وحدود اسلامی وعفاف است.  

حجاب به معنای پوشش بانوان در برابر مردان بیگانه که یکی از مسائل مهم اسلام است.وتاکید وسفارشهای فراوانی در قرآن به آن شده است

خداوند در آیه59 سوره مبارکه احزاب به پیامبر خود(محمد)صلوات الله غلیه می فرماید:ای پیامبر به زنان ودخترانت وبه زنان مومنان بگو پوشش های خود را برخود بپیچند این برای آنکه به عفیف بودن شناخته شوند ومورد تعرض(افراد لا ابالی وهوسرانان) قرار نگیرندبهتراست وخداوند آمرزنده ومهربان است.  

ای زن به تو از فاطمه اینگونه خطابست               ارزنده ترین زینت زن حفظ حجابست

با عنایت به آیه 31 سوره مبارکه نور خداوند در مورد حجاب زنان  میفرماید:وبه زنان با ایمان بگو دیدگان خود را (از نامحرم)فرو بندند ودامان خویش را حفظ کنند وزینت خود را جز آنچه نمایان است(دست وصورت)آشکار نسازند وباید روسری های خود را بر سینه های خویش فرو اندازند وزینت وآرایش را آشکار نکنند جز برای شوهران خود وپدرانشان و..

رعایت حجاب کامل نه تنها به فرمایش بانوی دو عالم واسوه عصمت وپاکدامنی ،دخت رسول خدا وزوجه امیر منان علی(ع)،حضرت فاطمه زهرا موجب زینت زن، بلکه عزیز وگرامی شدن اوپیش همسر واقوام واز همه بالاتر عزیز شدن در پیشگاه حضرت حق می شود.رعایت حجاب ،عفاف وپاکدامنی را به دنبال خواهد داشت .

حجاب نه تنها برای زن ،بلکه مرد نیز باید مسایل مربوط به آن را رعایت کند.با توجه به آیه 30سوره مبارکه نور خداوند می فرماید:به مردان با ایمان بگو دیده از نامحرم فرو نهند وپاکدامنی خود را حفظ کنند که این برای آنها پاکیزه تر است.همانا خدا به آنچه می کنند آگاه است.


۴ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۳ تیر ۹۵ ، ۱۱:۴۰
رضا عظیم زاده
يكشنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۵، ۰۳:۳۰ ب.ظ

دین وارکان دین مبین اسلام از دیدگاه شیعیان

مفهوم دین

دین واژه‌اى است عربى که در لغت به معناى اطاعت و جزاء و... آمده، و اصطلاحاً به معناى اعتقاد به آفریننده‌اى براى جهان و انسان، و دستورات علمى وعملی متناسب با این عقاید مى‌باشدپس بنابراین، کسانى که مطلقاً معتقد به آفریننده‌اى نیستند و پیدایش پدیده هاى جهان را تصادفى، و یا صرفاً معلول فعل و انفعالات مادى و طبیعى مى‌دانند «بى دین» نامیده مى‌شوند. اما کسانى که معتقد به آفریننده‌اى براى جهان هستند هر چند عقاید و مراسم دینى ایشان، توأم با انحرافات و خرافات باشد «با دین» شمرده مى‌شوند. و بر این اساس، ادیان موجود در میان انسانها به حق و باطل، تقسیم مى‌شوند، و دین حق عبارتست از: آیینى که داراى عقاید درست و مطابق با واقع بوده، رفتارهایى را مورد توصیه و تأکید قرار دهد که از ضمانت کافى براى صحت و اعتبار، برخوردار باشند.

اصول و فروع دین

با توجه به توضیحى که درباره مفهوم اصطلاحىِ دین، داده شد روشن میگردد که هر دینى دست کم از دو بخش، تشکیل مى‌گردد: 1- عقیده یا عقایدى که حکم پایه و اساس و ریشه آن را دارد. 2- دستورات عملى که متناسب با آن پایه یا پایه هاى عقیدتى و برخاسته از آنها باشد.

بنابراین، کاملا بجاست که بخش عقاید در هر دینى «اصول»، و بخش احکام عملى «فروع» آن دین نامیده شود چنانکه دانشمندان اسلامى، این دو اصطلاح را در مورد عقاید و احکام اسلامى بکار برده اند.

اسلام، دینی یکتاپرستانه و از دین‌های ابراهیمی است. به پیروان اسلام «مسلمان» می‌گویند. هم‌اکنون اسلام از دید شمار رسمی پیروان، در جایگاه دوم در جهان جای دارد.

مسلمانان معتقد هستند که خداوند، قرآن را به محمد از طریق فرشته ای به نام جبرئیل نازل فرموده است. به اعتقاد مسلمانان خدا بر بسیاری از پیامبران، وحی فرستاده و محمد آخرین آنان است. مسلمانان محمد را اعاده‌کننده ایمان توحیدی خالص ابراهیم، موسی، عیسی و دیگر پیامبران می‌دانند و معتقدند که اسلام کامل‌ترین و آخرین آیین الهی است.

 

اسلام به معنی تسلیم در برابر خداست. اسلام دین قانون و عمل است، اسلام آیین حق الهی است و آخرین و کاملترین و بهترین دین در تامین سعادت بشری و جامعترین دین در تامین مصالح دنیوی و اخروی انسانهاست. 

دین اسلام دینی است که تمام نیازهای بشر را در امور و نظام های فردی و اجتماعی و سیاسی بر می آورد. دین اسلام آخرین دین است و دیگر انتظار آمدن دین دیگری را نداریم تا بیاید و بشر را از ظلم و فساد و تباهی نجات بخشد .ان شاء الله روزی فرا خواهد رسید که آیین اسلام فوق العاده قوت و نیرو می گیرد و سراسر جهان را تحت سیطره عدالت و قوانین متقن خود در می آورد. 

ارکان اسلام به مجموعه‌ای از پایه‌ها و اعمال اسلامی گفته‌می‌شودکه رعایت آن بر هر فرد مسلمانی واجب وضروری است.

ارکان ایمان از دیدگاه رسول اکرم(صلی الله علیه وآله)

قال رسول الله صلی الله علیه و آله : الایمان فی عَشرةٍ: المعرفة والطاعة والعلم والعمل والورع والاجتهاد والصّبر والیقین والرضا والتسلیم، فایّها فقد صاحبه بطل نظامه.

پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد  (صلی الله علیه و آله) فرمودند: ایمان در ده چیز اسـت: شناخت، فرمانبری از خدا، علم، عمل، پاکدامنی، سخت‌کوشی، شکیبایی، یقین، خشنودی و تسلیم در برابر خدا. هر یک از این ده رکن کم شود، رشته ایمان از هم پاشیده می‌شود.

ونیزرسول اکرم (صلی الله علیه و آله) فرموده‌اند سخت کوشی یکی از ده رکن اساسی ایمان است.

متن حدیث: «بحارالانوار جلد28 صفحه 175»

ارکان اعتقادی شیعیان:

از بنیادی‌ترین باورهای مسلمانان تحت عنوان اصول دین یاد می‌شود.شیعیان اعتقاد به ارکان را به دو صورت اصول و فروع دین بیان می‌کنند. اصول بر مبنای اعتقاد که اصل شرط ولازمه پذیرش دین است و فروع بر مبنای اعمال واجب. اعتقاد به اصول شرط پذیرش دین و مذهب است . اصول مذهب شیعه (پنج اصل دارد) که به‌ترتیب به آنها اشاره می شود.

  1. توحید: به معنای اعتقاد وایمان به یگانگی خداوند متعال است.

  2. عدل، به معنای اعتقاد وایمان به اینکه افعال خداوند متعال از سر دادگری و شایستگی است و به هیچ کس ستم نمی‌کند و با هر موجودی، چنانکه شایسته‌است رفتار می‌کند.

  3.  نبوت ، به معنای اعتقاد وایمان به پیامبری محمد بن عبدالله و دیگر پیامبران الهی است.

  4. امامت: به معنای اعتقاد وایمان به اینکه پس ازپیامبر اسلام دوازده امام معصوم منصب خلافت و امامت را بر عهده دارند که  منصوب خداوند متعال ‌هستند.

  5. معاد، به معنای اعتقاد وایمان به روزی که همه ما انسانها  برای بازخواست و حساب در پیشگاه الهی گرد هم می‌آییم و هر کس به پاداش و کیفر خویش می‌رسد.(قیامت)

    فروع دین نیز به مجموعه ده عمل اسلامی که انجامشان واجب‌است گفته می‌شود که عبارتند از:

    1-نماز 2- روزه 3-حج 4-زکات 5-خمس 6- جهاد 7-امربه معروف 8-نهی از منکر 9-تولی 10 -تبری


۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۰ تیر ۹۵ ، ۱۵:۳۰
رضا عظیم زاده